Chiron21.be

weblog over gezondheid

Ziekenhuis bacterie minimaal door probiotisch hulpmiddel

9th April 2008

Chrisal, een Lommels bedrijf heeft haar resultaten vrijgegeven betreffende een uitgevoerde studie in verband met de resultaten van haar probiotische reinigingsmiddelen in de zorgsector. De firma gewaagt van een doorbraak in de bestrijding van ziekenhuisinfecties. De studie werd gestart in het Algemeen Ziekenuis van Lokeren, dit in samenwerking met de Universiteit van Gent en Avecom, is een spin-off van Ugent, die milieucomposieten produceert.

Zij onderzochten het effect van het microbieel reinigingsproduct PIP Healthcare op de aanwezigheid van ziekenhuisbacteriën die het risico op ziekenhuis infecties veroorzaken. Men stelde vast dat het PIP een zeer gevoelige invloed heeft in de patiënten omgeving dan met de klassieke chemische reinigingsproducten. De meest gevreesde vorm van infectie-vorm is het MRSA.  Ook  heeft de studie aangetoond, dat er daling werd genoteerd van 80 procent.

In risico afdelingen zoals geriatrie of intensieve zorgen kan de infectie graad door het MRSA dalen met 60 procent. De fabricant van deze nieuwe generatie producten beweert dat deze probiotische producten werkzaam zijn op de biofilm die kwalijke bacteriën herbergen. Het universeel gebruik zou in België jaarlijks meer dan duizend levens kunnen redden en aan de sociale zekerheid meer dan  50 miljoen per jaar kunnen besparen. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>