Chiron21.be

weblog over gezondheid

Archive for September, 2008

Ibuprofen als koortsdaler beste keuze bij kleine kinderen

7th September 2008

Ibuprofen (arylpropionzuur) is het aangewezen middel om koorts te milderen bij kleine kinderen van 6 maanden tot 6 jaar. In de Benelux is dit geneesmiddel het best bekend onder de merknamen Brufen en Nurofen en als generisch product Isoprofen EG deze als tabletvorm. In siroopvorm heeft men de keuze tussen volgende producten, Junifen, Malafene en Perdophen. Opgelet met de dosering, daar deze afhankelijk is van het gewicht van de jonge patient(e).

Deze bevindingen kwamen van een wetenschappelijke vergelijkende studie van de universiteiten van Bristol en West-England.  Deze resultaten zijn gepubliceerd in het Britisch Medical Journal, niettegenstaande deze bevindingen niet evenredig zijn met hetgeen eerder werd aangebevolen. Normaal werd paracetamol naar voor gebracht als eerste keuze om hoge lichaamstemperatuur vanaf 37,8 tot 41°C op korte termijn te temperen.

De jongste studie vindt zelfs de combinatie therapie van beide geneesmidellen voor koorts en pijnstillers volstrekt veilig. Professor Paul Goddard, ex-voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Geneeskunde vindt dat nu meer en betere wegen openliggen om koorts van kleine kinderen te bestrijden. Voor toediening van geneesmiddelen gelieve eerst advies te vragen aan uw geneesheer of apotheker. (Hugo J. Lücke)

Posted in Uncategorized | No Comments »