Chiron21.be

weblog over gezondheid

Archive for July, 2008

Nieuwe medicatie tegen dodelijke prostaatkanker

23rd July 2008

Onderzoekers en wetenschappers onder de leiding van Dr. Johann de Bono zijn enthousiast over een nieuw geneesmiddel om agressieve prostaatkanker te behandelen. Zij noemen het de belangrijkste stap voorwaarts in zeventig jaar op dit gebied. Het product in casu, Abiraterone, zou tachtig procent van alle patiënten kunnen behandelen. Ook bij patiënten die de dodelijke variant van de ziekte hebben en resistent zijn tegen de huidige beschikbare chemotherapie.

De nieuwe medicatie zorgt ervoor dat de testikels geen testosteron meer produceren. Het Britisch Insitute of Cancer Research in samenwerking met het Royal Marsden Hospital onder de fondsen van Cougar Biothechnologie Inc.  hoopt dat het geneesmiddel binnen twee à drie jaar in een  eenvoudige farmaceutische vorm te verkrijgen is . Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker uiteraard bij mannen.  De gemiddelde levensverwachting of overlevingsperiode na chemotherapîe  bedraagt 18 maanden. (Hugo J. Lücke)

Posted in Uncategorized | No Comments »

Geneesmiddelen kopen op Internet houdt gevaren in

21st July 2008

Wie on-line geneesmiddelen koopt, heeft minstens drie kansen op vijf om nep-of vervallen geneesmiddelen te ontvangen en zodoende te slikken. Deze vaststelling komt van Europese Alliantie voor Toegang tot Veiliger Medicijnen (EAASM). De angst wordt nog groter daar de zogenoemde internetapotheken (?) nu ook zich ook begeven op kanker en cardiovasculaire geneesmiddelen zonder een vereiste voorlegging van een medisch voorschrift.

Het EAASM durft de stelling naar voor brengen dat 62 procent van de verkochte farmaceutische producten, nep producten zijn. De zogenoemde internetapotheek beperkt zich niet meer tot life-style geneesmiddelen zoals de erectiepil Viagra. Meer en meer Vlamingen shoppen gemakshalve via het internet zonder enige vorm van garantie of oordeelkundige aflevering, mits een prijs die hoger is dan in de klassieke apotheek.

Deze sites vermelden geen telefoonnummer waar men een professional kan of zou kunnen bereiken, 50 procent van de verkochte geneesmiddelen bevatten geen bijsluiter die wettelijk in de verpakking moet aanwezig zijn en waardoor de patiënt geen gebruikinformatie ter zijn beschikking heeft.  Ernstige zieken worden door criminelen zonder scrupules uitgebuit, dit op een schandelijke niet deontologische handelswijze.

Aegete, een internationale patiêntenveiligheidnetwerk neemt de kans te baat om op basis van deze resulaten van die studie aan te tonen.  Zij beklemtoont het groot belang van de klassieke apotheken met zijn vertrouwde apotheker die U met zijn wijsheid kan bijstaan in de medisch voorgeschreven en de door hem afgeleverdere geneesmiddelen. (Hugo J. Lücke)

Posted in Uncategorized | No Comments »