Chiron21.be

weblog over gezondheid

Nieuwe medicatie tegen dodelijke prostaatkanker

23rd July 2008

Onderzoekers en wetenschappers onder de leiding van Dr. Johann de Bono zijn enthousiast over een nieuw geneesmiddel om agressieve prostaatkanker te behandelen. Zij noemen het de belangrijkste stap voorwaarts in zeventig jaar op dit gebied. Het product in casu, Abiraterone, zou tachtig procent van alle patiënten kunnen behandelen. Ook bij patiënten die de dodelijke variant van de ziekte hebben en resistent zijn tegen de huidige beschikbare chemotherapie.

De nieuwe medicatie zorgt ervoor dat de testikels geen testosteron meer produceren. Het Britisch Insitute of Cancer Research in samenwerking met het Royal Marsden Hospital onder de fondsen van Cougar Biothechnologie Inc.  hoopt dat het geneesmiddel binnen twee à drie jaar in een  eenvoudige farmaceutische vorm te verkrijgen is . Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker uiteraard bij mannen.  De gemiddelde levensverwachting of overlevingsperiode na chemotherapîe  bedraagt 18 maanden. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>