Chiron21.be

weblog over gezondheid

Een toekomstig nieuw geneesmiddel voor Alzheimer

5th August 2008

Momenteel hebben op wereldvlak ongeveer 26 miljoen mensen de aandoening van Alzheimer. Een groep Britse onderzoekers hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de ziekte van Alzheimer tegen te houden. Volgens de onderzoeker van de Aberdeen University verstoort het geneesmiddel de aanmaak van een specifieke eiwit in de zenuwcellen van hersenen van deze personen die verantwoordelijk is dat Alzheimerpatiënten hun geheugen verliezen.

De eerste resultaten die op een  medisch congres in de Verenigde Staten werden naar voor gebracht , tonen aan dat het nieuwe geneesmiddel ‘Rember’ bij 321 patiënten een verschil van 81 procent mindere mentale aftakeling veroorzaakte, dit in vergelijking met patiënten zonder deze medicatie of ander placebo.  Het product zou tweemaal effectiever zijn dan de huidige bestaande Alzheimer medicatie.

De tenoren van de Alzheimerspecialisten zijn optimitisch, maar wensen wel dat meer doorgevoerd onderzoek nodig is in verband met de mogelijke neveneffecten van het  nieuwe geneesmiddel waar te nemen. Als alles volgens planning verloopt zou Rember in het jaar 2012 op de markt komen. Het projekt staat onder leiding van professor Wischkic en is volgens hem de grootste vooruitgang sedert Alois Alzheimer de ziekte had gediffinieërd. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>