Chiron21.be

weblog over gezondheid

Geneesmiddelen kopen op Internet houdt gevaren in

21st July 2008

Wie on-line geneesmiddelen koopt, heeft minstens drie kansen op vijf om nep-of vervallen geneesmiddelen te ontvangen en zodoende te slikken. Deze vaststelling komt van Europese Alliantie voor Toegang tot Veiliger Medicijnen (EAASM). De angst wordt nog groter daar de zogenoemde internetapotheken (?) nu ook zich ook begeven op kanker en cardiovasculaire geneesmiddelen zonder een vereiste voorlegging van een medisch voorschrift.

Het EAASM durft de stelling naar voor brengen dat 62 procent van de verkochte farmaceutische producten, nep producten zijn. De zogenoemde internetapotheek beperkt zich niet meer tot life-style geneesmiddelen zoals de erectiepil Viagra. Meer en meer Vlamingen shoppen gemakshalve via het internet zonder enige vorm van garantie of oordeelkundige aflevering, mits een prijs die hoger is dan in de klassieke apotheek.

Deze sites vermelden geen telefoonnummer waar men een professional kan of zou kunnen bereiken, 50 procent van de verkochte geneesmiddelen bevatten geen bijsluiter die wettelijk in de verpakking moet aanwezig zijn en waardoor de patiënt geen gebruikinformatie ter zijn beschikking heeft.  Ernstige zieken worden door criminelen zonder scrupules uitgebuit, dit op een schandelijke niet deontologische handelswijze.

Aegete, een internationale patiêntenveiligheidnetwerk neemt de kans te baat om op basis van deze resulaten van die studie aan te tonen.  Zij beklemtoont het groot belang van de klassieke apotheken met zijn vertrouwde apotheker die U met zijn wijsheid kan bijstaan in de medisch voorgeschreven en de door hem afgeleverdere geneesmiddelen. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>