Chiron21.be

weblog over gezondheid

Hoop voor patiënten met een kanker en uitzaaiingen

9th March 2009

In negentig procent van patiënten die overlijden aan een kankeraandoening,  zijn de uitzaaiingen of metastasen de doodsoorzaak. Britse onderzoekers hebben voor het eerst het belangrijk enzym ( eiwit)  waargenomen dat de oorzaak is van de uitspreiding van het basis kankergezwel in het menselijk lichaam.

Het enzym lysyl-oxidase is bij machte signalen uit te zenden naar andere localisatie in het lichaam en deze zich op te stellen voor het ontvangen van kankercellen. Zonder dit voorbereidingsproces zou de nieuwe localisatie te agressief staan voor het ontvangen van de kankercellen.

Deze recente ontdekking geeft hoop op het ontwikkelen van een nieuw geneesmiddel(en) dat de penetrante doelstelling van het enzym kan afweren/ (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>