Chiron21.be

weblog over gezondheid

Knoflook geeft gezondheidsgeheim prijs

4th November 2007

Het mysterie van de,farmaceutische werking van knoflook is nu gekend. Amerikaanse vorsers van de Universiteit van Alabama hebben waargenomen dat de chemische componenten van knoflook door onze rode bloedcellen worden omgezet tot zwavelwaterstof. Deze stof zou vooral een ontspannende functie hebben om de vaatwand te ontspannen en door dat mechanisme een betere bloeddoorstroming veroorzaken. Volgens onderzoekster Gloria Benavides en haar team zou het tot het innemen via normale voeding van knoflook het risico van mogelijke hartaandoeningen, te hoge bloeddruk en zijn werking op het cholesterolwaarden verlagen. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>