Chiron21.be

weblog over gezondheid

Chinese bloedverdunners moeten verder onderzocht worden

2nd April 2008

Apothekers mogen voorlopig geen bloedverdunners vervaardigd door Chinese farma-producenten meer afleveren aan patiënten. Er zijn aanwijzingen deze geneesmiddelen zijn gemaakt van vervuilde grondstoffen. Sinds deskundigen uit de Verenigde Staten een verband hebben gelegd tussen de dood van negentien patiënten en het gebruik van het antistollingsmiddel heparine is het geneesmiddel in verschillende landen van de markt genomen.

Het geneesmiddel wordt verwerkt in bloedverdunners. Geneesheren gebruiken het geneesmiddel bij hartoperaties, dotterbehandelingen en nierdialyse.Volgens de apothekers organisatie kunnen geneesheren vervangende middelen gebruiken totdat verder diepgaand onderzoek heeft uitgewezen dat heparine komende van de Chinese farma-producenten veilig is.  (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>