Chiron21.be

weblog over gezondheid

Nederlanders ontdekken kleurgenen

4th November 2007

Nederlandse en Ijslandse onderzoekers hebben min of meer bij toeval de genetische varianten gevonden, die bepalen welke oog, haar-, en huidskleur een Europees mens heeft. Tot heden kon op basis van DNA-materiaal alleen geslacht en ras van een persoon worden veastgesteld. De vorsersgroep die in Nederland werkzaam is in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud (UMC) in Nijmegen, was op zoek naar de genetische determinanten betreffende prostaat- en borstkanker. In dit onderzoek zijn bij toeval de genvarianten aangetroffen die uiterlijke kenmerken van Europese mensen bepalen. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>