Chiron21.be

weblog over gezondheid

Beenderenbreuk ondersteund door inspuitbare materie

8th December 2008

Onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Nottingham (G.B) voeren momenteel een test uit met een substantie dat een mogelijke hulp kan zijn om breuken sneller te helen. Deze materie die het uitzicht heeft van een soort tandpasta wordt in een gebroken beenderig deel geinjecteerd. Eens deze substantie is ingespoten, wordt substantie deze binnen enkele minuten hard.

Deze ingespoten materie wordt geleidelijk door het lichaam afgebroken. Men heeft waargenomen dat rondom deze pasta een nieuwe kalkvorming optreedt. Het gelangrijkste voordeel is dat tenopzichte van de reeds bestaande methodieken er niet meer plaatselijk moet opgewarmd worden daar het lichaam door zijn eigen temperatuur zelf de reactie op gang brengt. De cellen rond deze substantie worden niet gedood.

Dit product zou,  zo hoopt men, moet pijnlijke transplantaties kunnen voorkomen.  Bij ledematen zoals heup, onderbeen en voet, moet het plaatsen van orthopedische staaf(jes) worden toegepast om het lopend bewegen toe te laten. De klinische proeven zetten hun geprogrammeerde timing door. Men hoopt dat dit nieuw hulpmiddel binnen een kortstondige tijdsperiode in gebruik zal worden genomen. Recent ontving deze nieuwe toespassing een belangrijke medische award. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>