Chiron21.be

weblog over gezondheid

De ‘Valbus’ nieuw realisatie van het Provinciaal Instituut voor Veiligheid Antwerpen

14th December 2008

Het Provinciaal Instituut voor Veiligheid in Antwerpen heeft de mobiele ‘Valbus’ gelanceerd. De valbus is een uitgelezen kans om in jouw gemeente/organisatie een project rond valpreventie op te zetten en eventueel zelf een samenwerking aan te gaan met één of meerdere partners.  Door randactiviteiten te organiseren, geef je meer ruchtbaarheid aan de campagnebus en betrek je meer mensen.

‘De vulbus laat je niet vallen’ is de mobiele campagnebus, nieuw project van het PVI/Antwerpen. Een bezoekje aan de bus heeft als doel de zelfstandigheid, mobiliteit en onafhankelijkheid vaan 55 plussers in het daglicht te stellen door te voorkomen dat deze vallen. De bezoeker kan op verschillende plaatsen in de bus zijn valrisico testen (zichtvermogen, medicatie, evenwicht en mobiliteit, voeten en schoeisel, omgeving en gedrag, valangst, duizelen en osteoporose). Hij krijgt tips om valvrij door het leven te gaan.

De valbus is op de baan in heel Vlaanderen tot eind november 2009. De bus wordt door het PVI op de standplaats van keuze afgeleverd en terug opgehaald. Het PVI zorgt ook voor één begeleider in de bus.  Na reservatie krijg je een draaiboek en promomateriaal opgestuurd. Wil uw gemeente of organisatie de 55 plusser kennis laten maken met de ‘valbus laat je niet vallen’?

Contacteer het Provinciaal Instituut voor Veiligheid voor verdere informatie en huurprijs. Voor meer info zend een email naar gert.vandaele@pvi-provant.be of neem telefonisch contact via het nummer 03 203 42 00.  De valbus werd gerealiseerd in samenwerking met VIG, Rodekruis Vlaanderen, BOEBS, Scheldedender, Logo Praam, Welzijnsraad Kalmhout, KUleuven en PCBA.  (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>