Chiron21.be

weblog over gezondheid

Contractuele overeenkomst Janssen Pharma en Galapagos

5th November 2007

Er is een langetermijnvereenkomst overeenkomen met Janssen Pharmaceutica en het bio-bedrijf Galapagos . De samenwerking van deze geneesmiddelenconcerns omvat het onderzoek tegen reuma. Galapagos is een jonge onderneming die gevestigd is in Mechelen en stelt een 450 tal high qualified mensen te werk, maar had het de laatste tijd niet gemakkelijk daar het onderzoeksresultaat naar nieuwe geneesmiddelen  uitbleven.

In deze overeenkomst met Galapagos garandeert Janssen Pharma het researchbedrijf bijkomende financiële middelen in functie van resultaten naar nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling vzn reuma. In een eerste fase wordt er een som van 15 miljoen euro overgemaakt. Daarna krijgt het bedrijf optie-en mijlpaalbetalingen voor onderzoek, ontwikkeling voor registratiekosten, commercialisering, licenties en royalty’s op de wereldwijde verkopen.

In deze deal heeft Janssen naderhand de mogelijkheid om twaalf programma’s te kiezen uit de resultaten die Galapagos zelf heeft ontwikkeld. Ook heeft Janssen de waarborg dat het naderhand ook wereldwijd in een licnetie mag omzetten. Onno van de Stolpe, de CEO van Galapagos is tevreden met deze overeenkomst en citeert,

” Dit akkoord stelt ons in staat om onze productlijn in het onderzoek van reuma sterk te verbreden. Wij vergroten daarbij tevens onze kansen om een baanbrekend geneesmiddel tegen reuma op de markt te brengen. Deovereenkomst werd voorgesteld in aanwezigheid van de topman Paul Stoffels van Janssen Pharmaceutica. Het contract is 1 miljard euro waard. (Hugo j. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>