Chiron21.be

weblog over gezondheid

Brein van ADHD-kinderen 3 drie jaar trage ontwikkeling

14th November 2007

De ontwikkeling van bepaalde hersengedeelten van kinderen die lijden aan ADHD. Dit zijn aandachtstoornissen gepaard gaande met een hyperactiviteit, verloopt trager dan bij normale kinderen. Uit een onderzoek van U.S.A. heeft men waargenomen dat de volgorde van de ontplooiïng volledig gelijk lopend is zoals bij normale kinderen. Met moet bij de eerste groep van kinderen rekening houden met enkele jaartjes vertraging.

Die latere ontplooiïng is hoofdzakelijk is vooral bij het geval bij die hersengebieden die invloed hebben het volgende factoren, aandacht en het onderdrukken van onverwachte handelingen. Juist die punten waar de ADHD-kinderen het meest vaak fout gaat. Men veronderstelt dat de ontwikkelingsgraad in bepaalde gevallen kan oplopen tot een drietal jaar. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>