Chiron21.be

weblog over gezondheid

Tagatose het nieuwe zoetmiddel voor de diabeticus

29th November 2007

D-Tagatose is een witte, korrelige stof die in niets verschilt van de fijne suiker. De smaak is identiek en toch heeft het niets te maken met suiker. Het is een natuurlijke suiker die zich manifesteert in zuivelproducten als deze verwarmd worden. Tagatose werd ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf,  dat op onderzoek was voor darmkanker-patiënten, en waarnam dat Tagatose de darmflora hersteld.

Volgens professor Christian Vastenavond blijkt Tagatose een zoetstof te zijn met ongekende voordelen. Zo heeft Tagatose geen effekt op de bloedsuikerspiegel waarde waardoor ook diabitici het zonder problemen kan gebruikt worden en heeft daarbij ook een lager cholesterol invloed dan van de gekende suikers. Ook is het belangrijk dat het Tagatose geen tandbederf veroorzaakt.

Het grote voordeel tenopzichte van de traditionele suikervrije zoetstoffen is dan weer dat het ook in bulk kan gebruiken worden, wat meegenomen is bij het bereiden van confituur of chocolade. Tagatose is een natuurproduct, het menselijk lichaam komt er dus niet tegen in opstand.

Het Limburgs bedrijf ” Damhert ontwikkelde een technologie om goedkoop Tagatose te produceren en heeft het product sedert september laatsleden op de markt. Damhert investeerde ruim 2.5 miljoen Euro in hun vestiging te Heusen-Zolder. Momenteel haalt Damhert een omzet van ruim 20 miljoen Euro.  Met deze innovatie voorspelt de afgevaardigde bestuurder , de heer Geert Schoofs, een omzetverdubbeling in de komende twee jaar.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>