Chiron21.be

weblog over gezondheid

1 december Wereld Aids dag

1st December 2007

I december is het traditiegetrouw Wereld Aids dag, die een mondiale aandacht oproept voor de aids-problematiek en ook een oproep voor solidariteit met personen die met hiv en aids. Iedere vijf seconden raak iemand besmet met het hiv-virus. UNAIDS, onder leiding van Peter Piot, is de organisatie binnen de Verenigde Naties die werkt rond aids en berekende dat in 2006 op wereldvlak 4,3 miljoen mensen besmet raakten met hiv.

Dat brengt het totaal aantal mensen met hiv/aids op 40 miljoen, waarvan 2,3 miljoen kinderen.In België werden vorig jaar en 1.000 personen met hiv besmet. Dit lijk weinig, maar nog steeds blijven de woorden “stigma” en “discriminatie” en “uitsluiting helaas verbonden met het letterwoord hiv/aids. Het doel van deze wereld aids dag is een oproep te doen voor meer solidariteit en verdraagzaamheid voor mensen die lijden aan deze aandoening

Omdat de discriminatie met mensen met hiv problematisch blijft, lanceert Sensoa de solidariteitscampagne ” Sluit hiv uit, niet wie seropositief is”. Een aantal bekende Vlamingen dagen op affiche het publiek uit. Hoe zouden ze reageren mocht één van deze Bekende Vlamingen seropositief zijn. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>