Chiron21.be

weblog over gezondheid

Terugbetaling van geneesmiddel voor M.S. patienten

1st December 2007

Vanaf heden wordt het geneesmiddel Tysabri (Natalizumab), van de pharma producent Biogen Idec & Elan corp. voor behandeling van Multiple Sclerose terugbetaald door het RIZIV. Multiple sclerose is een degeneratieve immuumziekte en Tysabri vertraagt de evolutie van deze aandoening naar invaliditeit en herleidt de aantal relapses met ongeveer 66%. wat hoopgevend is.

De patiënten die met het geneesmiddel  behandeld worden, moeten één maal per maand voor een uurtje naar het ziekenhuis, waar het geneesmiddel via infuusweg wordt toegediend. Het remgeld per toediening bedraagt 10,80 Euro.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>