Chiron21.be

weblog over gezondheid

Anabolica nefast voor de hersencellen

6th December 2007

Anabolica of anabole steroïden zijn chemische hormonen, die veel door sportlui worden gebruikt voor spieropbouw zijn gevaarlijk voor de hersencellen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Yale School of Medicine en dat gepubliceerd werd in the Journal of Biological Chemistry ( 2006).

Voorafgaande studies hadden reeds aangetoond dat deze anabolica, die het mannelijk hormoon testosteron verhogen een aanleiding waren tot een agressief gedragspatroon gepaardgaande met hyperactiviteit tot zelfdoding pogingen. Voortgaande op dit onderzoek werd de hypothese geuit, dat deze stoffen de oorzaak zouden zijn tot hersencel vernietiging (apoptosis een celzelfdoding), dus een te hoge testosteronwaarde.

Ook androgene geneesmiddelen die door iets oudere personen gebruikt worden zogezegd als ” verjongingskuur” kunnen een gelijkaardig effect hebben. (Hugo j. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>