Chiron21.be

weblog over gezondheid

Prostaatkanker ingedijkt door vruchtensap

10th December 2007

Vanuit Sydney (Australië) heeft een vruchtensapje “Blueberry Punch” bewezen dat het een grote doorbraak of invloed zou hebben tegen prostaatkanker. Onderzoekers van de universiteit van Sydney hebben waargnomen, dat het vruchtendrankje een enorme invloed zou hebben bij muizen, die gelijkaardige tumoren zoals bij de mens met een kwart zou kunnen indijken, en dit in twee weken tijd. De wetenschappers verwachten ook positieve resultaten bij de mens.

Volgens profesoor Jaak Janssens, die een Hasselste oncoloog is, zou dit een betrouwbare studie zijn, Volgens zijn denken wij meestal aan een chemotherapie. Maar ook groenten en fruit zijn even belangrijk. Doch de farma-wereld is die mening niet goed gezind. Het vruchtensapje is in Autralië gewoon in de supermarkt te koop en is gemaakt van een natuurlijke samenstelling van bosbessen, druiven, vlierbessen en frambozen. Men heeft daarbij een extract toegevoegd van groene thee en olijfbladeren.

Ook andere toevoegingen zijn dragon, kurkuma en gember. De onderzoekers gaven de muizen dagelijks enkele druppels van dit mengsel met water gedulueerd. De waargenomen resultaten waren verbazend, reeds na 14 dagen waren de tumoren met 25% gekrompen.

De volgende stap is om 150 patiënten met deze aandoening het vruchtenmengsels driemaal per dag toe te dienen, dixit onderzoeker Jas Singh. De vorsers verwachten meer dan een positief resultaat. De voorzitter van de Europese Organisatie in name van professor Jaak Janssens , die een oncoloog is in Hasselt, noemt deze studie ernstig.

De blauwbes speelt daarin een zeer belangrijke rol, omdat men er de hoogste dosis per gewicht aan antioxidanten in aantreft, daar deze stoffen kankerverwekkende produkten tegenwerken. Daarbij bevatten die blauwbessen oof een grote hoeveelheid aan fytooestrogenen. Het zijn hormonale stoffen die kankercellen verlagen in het lichaam.

Dokter Janssens zegt dat de klassieke chemotherapie essentieel is, maar dat dit vruchtmengels nuttig is als aanvulling. Te noteren is dat vele vormen van kankers , zeker de hormoongevoelige kankers zoals borstkanker en baarmoederhalskanker, ook long-,maag- en darmkanker positief resultaat kan resulteren.

Daarbij aansluitend een Canadese studie, die toonde aan een positief verband tussen een aantal groenten en fruit ter preventie-en/of behandeling van kanker. Zoals aardbeien en frambozen bij slokdarmkanker, tomaten en bosbessen bij prostaat-,borst-,spijsvertering-en longkanker. Ook citroenen, sinaasappel met mandarijntes bij maag-,kee-,mond- en slokdarmkanker.

Ook de combinatie van bonen en dorperwtjes bij dikkedarm-, borst- en prostaatkanker. De samenstelling van knoflook en ajuinen zou resultaat geven bij slokdarm-,maag en dikkedarmkanker. Tenslotte de combinatie van kurkuma (geel wortel, onderdeel van currymengsel) bij dikkedarmkanker. De fytofarmaca is steeds als stiefkindje behandeld maar bij deze studies komt die wetenschap sterk op de voorgrond. (Hugo. J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>