Chiron21.be

weblog over gezondheid

Groene thee remt prostaatkanker af

20th December 2007

Het regelmatig drinken van groene thee remt de ontwikkeling van prostaatkanker af, dit is het besluit van een onderzoek van het Japanse ministerie van Gezondheid. Deze studie volgde 12 jaar een groep van een 50.000 mannen, met een gemiddelde leeftijd die schommelde tussen 40 tot 69 jaar oud.

Bij mannen die  minder dan één kop groene thee dronken, werden meer  uitgezaaide prostaatkankers waargenomen. Vanaf vijf kopjes groene thee per dag ( liefst laten afkoelen om zijn antioxidanten te laten vrijkomen), nam het risico af. Op de ontwikkeling van kanker in de prostaat zelf, heeft het verbruik van de groene thee geen effect.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>