Chiron21.be

weblog over gezondheid

Food and Drug administration ( FDA) heeft een nieuw Belgische aidsremmer goedgekeurd

21st January 2008

Het Belgische bedrijf Tibotec ( Mechelen) heeft een versnelde goedkeuring ontvangen voor zijn aidsremmer etravirine met als merknaam Intelence. De FDA is het organisme dat beslist over de invoering van geneesmiddelen in de VS.

Dat bericht komt van Tibotec via een persmededeling. Volgens het bedrijf gaat het  om ” een belangrijke mijlpaal in hun geschiedenis”. Zij beschouwen deze eerste nieuwe niet-nucleoside reverse transcriptase inhibitor in tien jaar als zeer belangrijk. Dit geneesmiddel werkt bij volwassen patiënten met een resistent virus, die voordien reeds behandeld werden.

Om die reden, gaat Tibotec ook zijn aanvraag voorleggen voor de goedkeuring van Intelence bij het Europees Agentschap ter Evaluatie van Geneesmiddelen (EMEA)  en bij regelgevende instanties van andere landen, zoals Rusland, Australië en Zwitserland. De nieuwe aidsmedikatie werd ontwikkeld in coöperatie met verschillende afdelingen van Janssen Pharmaceutica te Beerse.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>