Chiron21.be

weblog over gezondheid

Nieuw geneesmiddel voor diabeticus patiënt

27th February 2008

Een confortabel geneesmiddel voor behandeling van diabetes patiënten is ontwikkeld door Merck Shape Dohme ( DMS) Deze pharma gigant brengt in primière een pil op de markt voor de behandeling voor de suikerzieke patiënt. Het geneesmiddel met de commerciële benaming van ” Januvia” is werkzaam via het darmkanaal en pancreas zoals bepaalde andere geneesmiddelen.

De alsoude gekende inspuitingen die soms pijnlijk werden ervaren  zijn niet meer nodig.  Het in casu geneesmiddel pakt de diabeticus pathalogie aan bij daar waar het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of de insuline abusief aanwendt, tot in de kern. Te vermelden is dat bij een normale glucose bepaling het product niet reageert.

Indien de bloedspiegel verhoogt, wordt er een stimulatie waargenomen die de afgifte van insuline weergeeft maar een verlaagde aanmaak van bloedsuiker in de lever weergeeft.  Maar als de glucose bepaling verhoogt geeft dit een stimulatie aan een hormoon die de afgifte van insuline anders aanwendt en verlaagt de aanmaak van het bloedsuiker in de lever.

Deze nieuwe approuch van behandeling kost de patiënt op basis van drie maanden behandeling 147 Eur, met de per orale inname van 1 tablet per dag. Het nieuw geneesmiddel is door het RIZIV terugbetaald en laat toe om de diabeticus patient confortabel te begeleiden. Dit is hoopvol voor ongeveer een 500.000 diabetici in België.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>