Chiron21.be

weblog over gezondheid

Onderzoek naar anti-hoestmiddel van Belgische groep

10th March 2008

De ‘Food and Drug Administration’ of afgekort FDA stelt zich ernstige vragen omtrent het geneesmiddel Tussionex ( een anti-hoestgeneesmiddel) van de Belgische biofarmagroep UCB. Vijf jonge kinderen zouden na inname van Tussionex gestorven zijn. Het geneesmiddel is reeds sedert 1987 op de Belgische markt verkrijgbaar.  Tussionex kreeg UCB in zijn productengamma bij overname van het Britse Celltech.

Het geneesmiddel mag slechts toegediend worden bij volwassen personen en aan kinderen ouder dan zes jaar. Het geneesmiddel bevat hydrocone dat een krachtig verdovend component bevat dat bij grote hoeveelheden dodelijk kan zijn. De FDA citeert van “verschillende ” neveneffecten en ” enkele doden”, voert nu een investigatie naar het farmacon en zal eerstkomend met aanbevelingen bestemd voor het publiek naar voor komen.

UCB is van plan de bestaande veiligheidsvoorschriften van het product te updaten om voor een betere dosering te zorgen. Volgens UCB woordvoerder Eric Miller is Tussionex veilig en effectief wanneer het middel wordt gebruikt zoals voorgeschreven. UCB kreeg melding van vijf sterfgevallen van kinderen jonger dan zes jaar. ( Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>