Chiron21.be

weblog over gezondheid

Eiwit blokkeert voorplanting malariaparasiet

14th March 2008

Onderzoeker van de universiteit vanNijmwegen zijn er in geslaagd na een 10-jarig onderzoek een eiwit te creëeren dat belangrijk is bij het blokkeren van de voorplanting van de malariaparasiet.  Bij muizen die daarmede werden ingespoten, heeft men waargenomen, dat het eiwit een immuunreactie veroorzaakt, dezelfde reactie die bekend is bij de mens die besmet zijn met malaria.

Prikt de malariaparasiet een geimmuniseerde gastheer, dan kan de malariaparasiet in zijn gastheer zich niet voortplanten, daar dit eiwit wordt uitgeschakeld. Hiermede wordt het  eiwit een goede kandidaat om deel uit te maken van een malariavaccincocktail.  PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) publiceert heden hun bevindingen.(Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>