Chiron21.be

weblog over gezondheid

Lach je gezond

23rd April 2008

Lach-therapie is een vorm van meditatie komende uit Indië. Het is de mogelijkheid van jezelf te ontspannen en te leren genieten van het moment zelf. Als je lacht stoppen de negatieve gedachten en het piekeren waardoor je, je helemaal kan ontspannen. Humor is één van die wonderlijke vaardigheden die de mens kan bezitten, bij dieren heeft men daaromtrent geen idee. Een dier kan een behachelijk gevoel vertonen, maar men weet niet wat er in die hersenen gebeurd.

Door een welgemeende humor schept men een beetje afstand om naar jezelf te kijken, een soort zelfreflextie en een vorm van Tijl Uilenspiegel effect. Door het aankweken van een positieve blik op de moeilijkheden worden deze soms overwinbaar. Men ziet sneller een oplossing, daar men minder de nadruk legt op de grootte van het gestelde probleem. Dat voorkomt een te grote stress situatie.

Vrolijke personen zijn gezonder dan piekeraars, zij hebben een beter immuunsysteem ontwikkeld en zijn daardoor ook minder gevoelig voor mogelijke infecties. Wetenschappers veronderstellen dat door het positief denkvermogen de hersenen een grotere aanmaak maken van het ‘Endorfine hormoon’ die een positieve lichamelijke en geestelijk gevoel creëren. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>