Chiron21.be

weblog over gezondheid

Aandeel goedkope geneesmiddelen stijgt

4th November 2007

Het marktaandeel van goedkope geneesmiddelen in België blijft stijgen. Dit is in tegenstelling van de andere omringende landen, waar deze zogezegde geneesmiddelen een prijsdaling hebben ondergaan. In 2007 behoorde bijna 40 procent van het totaal voorschriftgedrag van het gehele volume tot de reeks goedkope geneesmiddelen.

Gezien de significante stijging vorig jaar, is het marktaandeel van de generische producten
stabiel gebleven in waarde met 9,5 procent, maar stijgt het totaal volume is gestegen van 19 procent tot 19,4 procent. Van de moleculen waarvoor genrische producten staan, blijft het volume van deze generieken toenemen. Het gaat om 1,4 procent van de eerste negen maanden van dit jaar. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>