Chiron21.be

weblog over gezondheid

Hulpmiddelen ter voorkoming van diabetes

9th May 2008

Diabetes kan worden voorkomen bij risicopersonen door het verminderen van het lichaamsgewicht met 5 tot 7 procent en 30 minuten lichaamsbeweging zoals wandelen per dag zijn echt noodzakelijk. Het vraagt aan de persoon een aanpassing van zijn levensstijl en zeker het voorkomen van overgewicht. De fysieke activiteit en een gezonde eetgewoonte zijn van groot belang.

Deze informatie is meer dan gekend, maar wordt te weinig toegepast om tot een goed resultaat te leiden. Creatie van een woon-, werk-, en schoolomgeving die aansporen tot het bekomen en behouden van een actieve levensstijl en gezonde eetgewoontes is belangrijk. De gezondheidswerkers kunnen spijtig genoeg niet al die factoren realiseren, daar het van de persoon zelf afhangt om die aanbevelingen op te volgen.

Ook is de hulp van de voedingsindustrie meer dan noodzakelijk door daling van de prijs van gezonde voeding, het verschaffen van een juiste informatie qua samenstelling van de door hun aangeboden producten en een daling van de caloriedensiteit. Ook de politieke wereld kan zijn steentje bijdragen door het openstellen van sportfaciliteiten, zoals wandel-en fietspaden alles met een lage drempel voor het beoefenen van een gezonde lichaamsbeweging. Ook de media kunnen hier hun bijdrage leveren om de kennis en informatie bij de bevolking naar voor te brengen en te verbeteren. (Hugo J. Lücke)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>