Chiron21.be

weblog over gezondheid

Geneesmiddelenmixture nefast bij medioren en senioren

20th May 2008

Medioren en senioren die een combinatie van vaak voorgeschreven geneesmiddelen innemen, hebben kans op een dramatische verslechtering van hun geestelijke en lichamelijke toestand.  Gezien dat deze geneesmiddelen mixture hun leven in een jaar kan veranderen van een aanvaardbaar zelfstandig bestaan naar een volkomen helpbehoevende situatie.

De onderzoekers van de Wake Forest Universiteit in Winston-Salem ( U.S.A.) komen tot alarmerende besluitvormingen, na analyse van een 3500 senioren qua welke effecten en de nevenverschijnselen die deze mixture hebben bij deze senioren, gezien de verandering in hun basaalmetabolisme.  Bepaalde combinaties van geneesmiddelen kunnen bij senioren inderdaad een catastrofale uitwerking hebben, op hun geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.

Het gaat hoofdzakelijk om geneesmiddelen waarvan het actief product invloed heeft op een bepaalde een neurotransmittor, acethylcholine, een enzym dat wordt aangemaakt in de hersenen en een primordiale rol heeft in de overdracht van bepaalde zenuwprikkels. Deze variante vorm van geneesmiddel is aanwezig in geneesmiddelen die worden gebruikt voor het voorkomen van incontinentie ( gebrek aan controle van de sluitspieren van blaas en anus.)  Hugo J. Lücke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>